Mamina kuhinja: Brz i jednostavan ručak – zapečena piletina sa ajvarom

Napravite brz i jednostavan ručak.


Za današnji ručak vam predlažemo piletinu na drugačiji način. Ono što je veoma bitno za zauzete mame jeste da se vrlo brzo priprema.

Sastojci:

  • 600 gr pilećih prsa
  • 1 praziluk
  • 250 gr tjestenine
  • 70 gr ajvara
  • 100 gr kačkavalja
  • 50 gr maslina
  • 3 jaja
  • 400 ml kisele pavlake
  • so i biber

Priprema:

Izdinstajte praziluk pa dodajte bijelo meso, na kraju dodajte masline. U isto vrijeme obarite tjesteninu. Kada je sve gotovo, procijedite i pomiješajte tjesteninu i meso i stavite u nauljen pleh.

Pomiješajte pavlaku, jaja, rendani kačkavalj. Prelijte preko tijesta, promiješajte, i stavite u rernu da se peče na 200 stepeni Celzijusa 30 – 35 minuta. Izvadite i prelijte mješavinom ajvara i pavlake. Dopecite još 5 minuta.