Omlet je izvrstan, a jeftin izvor proteina koji se prema željama može sljubiti sa sirom, suhim mesom ili povrćem te tako dobiti iznimno ukusan obrok.
Najvažnija stvar za uspješno pečenje omleta jest da ga pripremate u tavi s neprijanjajućim dnom, ali i da imate sve sastojke imate unaprijed pripremljene kako jelo ne bi pregorjelo.
Sastojci:
- 2 glavice luka
- 2 kašike ulja
- 3 zelene papričice
- 4 paradajza
- so, biber
- 3 jaj
- 50 g rendanog kačkavalja
Priprema
Na zagrijanom ulju propržiti luk, dodati papričice i još malo pržiti, a zatim dodati i kockice paradajza. Pržiti dok paradajz ne pusti sok.
Jaja umutiti, posoliti, pobiberiti i sipati u povrće. Poklopiti i ostaviti na umjerenoj temperaturi da se jaja ispeku. Ukoliko paradajz pusti mnogo vode, vodu odliti prije nego što se dodaju jaja.
Prije serviranja posuti rendanim sirom, piše Hayat.
Prijatno!