Mame nemaju radno vrijeme, ovo je najbolji dokaz

Mnoge mame žongliraju između poslovnih i privatnih obaveza. Uz sve ono što se očekuje od njih na poslu, kad dođu kući, čekaju ih djeca, suprug, čišćenje, kuhanje i sto drugih zadataka. Koliko je to sve ponekad teško uskladiti, pokušao je pojasniti Seth Morales koji je objavio fotografiju svoje supruge koja u bolničkom krevetu tješi njihovo dijete.


Jutros sam fotografisao suprugu i sina. Zaposlene mame se često ne cijeni dovoljno. Ovo dijelim jer želim da ljudi znaju da je moguće biti odličan i na poslu i kod kuće, napisao je pa je pojasnio koliko je za to potrebno odricanja.

Žrtvuju se prije i nakon radnog vremena. Ideja rada 40 i više sati u uredu nije realnost. Iznenadilo bi vas koliko je moja supruga produktivna kad radi na pametnom telefonu. Ali ona stalno misli da joj nedostaje svega. Balansiranje životom je neuredno i teško. Svim zaposlenim roditeljima poručujem da budu blaži prema sebi, pojasnio je.

Morales je u pravu. Osim najmanje 40 sati tjedno na radnom mjesto, mnogi roditelji prije odlaska na posao razvoze djecu u vrtić i školu, poslije su posvećeni izvannastavnim aktivnostima, spremanju večere, kupanju i uspavljivanju. Uz to, djeca su još zahtjevnija kada su bolesna, posebno ako ih nemate kome ostaviti na čuvanje.

Da je majčinstvo posao koji nema radno vrijeme, dokazuje i istraživanje prema kojem prosječna mama radi 98 sati sedmično. Naime, stručnjaci su izračunali da dan majke počinje u 6:23 i završava u 20:31. To bi značilo da majke svakoga dana odrađuju 14-satnu smjenu.

(Školski.ba)