Lijepe vijesti: Obnovljeno 15 školskih kuhinja u Kantonu Sarajevo

Ukupna vrijednost investicija iznosi 105.974,38 KM.


Foto: Fena

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo provelo je projekt rekonstrukcije i opremanja kuhinja u 15 osnovnih škola sa područja Kantona Sarajevo, koji je realiziran od maja 2022. do januara 2023. godine.

Jedna od škola obuhvaćena tim projektom je i Osnovna škola “Osman Nuri Hadžić” na Dobrinji, gdje je omogućeno pripremanje hrane za učenike u produženom boravku, kao i užine za sve ostale učenike.

Kako je prilikom današnjeg obilaska škole navela ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović, stanje u kuhinjama prije nego što su obnovljene bilo je prilično loše, te da su bile neadekvatno opremljene.

Navela je da ukupna vrijednost investicija iznosi 105.974,38 KM te da je pored toga, izvršena je i edukacija 15 HACCP timova koji su zaduženi za to da hrana koja se servira mališanima bude sigurna, saopćeno je iz Službe za pres i protokol KS.

Video priču pogledajte ovdje.

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS provelo je projekt rekonstrukcije i opremanja 15 školskih kuhinja.Jedna od škola obuhvaćena ovim projektom je i Osnovna škola "Osman Nuri Hadžić" na Dobrinji koju pohađa više od 1.000 učenika.Kako je prilikom današnjeg obilaska škole navela ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović, stanje u kuhinjama prije nego što su obnovljene bilo je prilično loše, te su bile neadekvatno opremljene.Osim kuhinje, u ovoj školi obnovljen je i kabinet informatike.

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Friday, 24 February 2023