Lijepa vijest za mališane: Na ekrane se vraćaju Teletabisi

Očekuje se da će biti puno pjesama i igranja, a prva sezona nove serije imat će 26, 12-minutnih epizoda.


Četvrtinu vijeka nakon što su se prvi put emitovali na BBC-ju, Teletabisi se uskoro vraćaju na male ekrane u obliku Netflixovog ributa, sa ciljem da privuku novu mladu publiku.

Tinki Vinki, Dipsi, Lala i Po ponovo će se naći na malim ekranima, narator će biti Titus Bardžis, a uloge će tumačiti Džeremaja Krage, Nik Kelington, Rebeka Hajland i Rejčel Bejnart. Na ributu je angažovan Endru Davenport, jedan od tvoraca originalnog serijala, a on će premijeru imati na Netflixu 14. novembra ove godine, piše The Guardian.

Teletabisi su se prvobitno emitovali između 1997. i 2001. godine, sa nekoliko kasnijih repriza, a bili su popularni i u našoj zemlji.

Postojale su izvjesne kontroverze oko toga kome je serija bila namjenjena, a ova nova varijanta trebalo bi da bude edukativnog karaktera i ponovo će pratiti naslovnu četvorku pod budnim okom Sunca.

Očekuje se da će biti puno pjesama i igranja, a prva sezona nove serije imat će 26, 12-minutnih epizoda. To je samo još jedna u nizu dječjih serija iz 1990-ih i 2000-ih godina koje su dobile nove verzije u poslednje vrijeme, jer smo do sada već vidjeli nove epizode serija DuckTales i Animaniacs, namjenjene djeci onih koji su pratili njihove prvobitne verzije.