KS: Škola plivanja za 1.000 učenika četvrtih razreda osnovnih škola

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović sa direktorom Olimpijskog bazena „Otoka“ Avdijom Hasanovićem potpisao je Protokol o realizaciji Projekta škole plivanja za 1.000 učenika četvrtih razreda osnovnih škola u Kantonu Sarajevo.


– Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade već šestu godinu zaredom potpisuje ovaj protokol, i ove godine smo za njegovu realizaciju izdvojili 50.000 KM, istakao je nakon potpisivanja ministar Kazazović te dodao da će resorno ministarstvo u okviru svoje nadležnosti podržati, planirati i koordinirati pomenutim projektom.

Kako je planirano Protokolom, općine Kantona Sarajevo će u svojim budžetima obezbijediti dodatna sredstva za participiranje u sufinansiranju Projekta shodno broju učenika sa teritorije svake od općina koji će biti uključen u njegovu realizaciju.

– Cilj potpisivanja ovakvih protokola je, prije svega, sistemska organizacija škole plivanja za učenike osnovnih škola KS, prema kojem je omogućeno svim polaznicima četvrtih razreda da prođu kroz ovaj vid obuke, rekao je direktor Hasanović i zahvalio resornom ministarstvu za razumijevanje i učešće u ovoj zajedničkoj aktivnosti.

On je kazao kako će u saradnji sa općinama sa čijeg područja djeca dolaze biti organiziran besplatan prijevoz učenika od škole do bazena.

(Školski.ba)