Konkurs za upis učenika u prvi razred srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo

Na osnovu članova 72., 73. i 74. Zakona o srednjem obrazovanju (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj: 23/17) Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo objavljuje Konkurs za upis učenika u prvi razred srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo u školskoj 2018./2019. godini.


Konkurs za upis u PRVI razred srednjih škola u školskoj 2018./2019. godini traje od 27. juna do 5. jula 2018. godine. Kandidati koji konkurišu u umjetničke škole, odnosno u gimnaziju – sportsko izborno područje, polažu prijemni ispit, odnosno test fizičke sposobnosti, koji su dužni okončati najkasnije dva dana prije završetka on-line upisa.

Kandidati koji konkurišu u ostale srednje škole ne polažu prijemni ispit.

Mjesto i satnica polaganja prijemnog ispita za kandidate koji konkurišu u umjetničke škole, kao i mjesto i satnica polaganja testa fizičke sposobnosti za kandidate koji konkurišu u gimnaziju-sportsko izborno područje, objavljuju se na oglasnoj tabli i WEB-stranici tih škola.

Izbor kandidata vršit će se na osnovu Odluke sa kriterijima za prijem učenika u prvi razred srednjih škola Kantona Sarajevo, koji je sastavni dio ovog konkursa.

Više informacija možete pronaći ovdje.

(Školski.ba)