Konkurs za najbolji esej: Budite kreativni i osvojite vrijedne nagrade

Mladi tinejdžeri iz cijelog svijeta pozvani su da pišu o izazovima današnjice i sutrašnjice u formatu kratke priče i podijele svoje perspektive.


Klimatske promjene, kršenja ljudskih prava, sukobi, rasizam i diskriminacija među mnogim su prijetnjama našoj sadašnjosti i budućnosti. Suočeni s nedaćama i višestrukim posljedicama pandemije COVID-19, treba potaknuti kreativne mlade umove da pronađu inovativna rješenja.

S ciljem poticanja mašte, snalažljivosti i domišljatosti, UNESCO i Zaklada Idries Shah (ISF) pokreću Svjetsko natjecanje za kratku priču u uskoj suradnji s Međunarodnom koalicijom inkluzivnih i održivih gradova UNESCO-a (ICCAR). Tema ovog prvog izdanja za 2020. godinu je „Bilo jednom u mojoj budućnosti“.

Sudionici trebaju imati između 12 i 18 godina. Natječaj je otvoren za sve bez obzira na nacionalnost ili grad prebivališta.

Svi će biti pozvani da prisustvuju internetskoj svečanosti dodjele nagrada u decembru 2020. tijekom koje će biti objavljena imena sedam zlatnih dobitnika. Svaki od ovih zlatnih dobitnika dobit će iPad.

Za prijavu pošaljite kratku priču kao Word ili PDF dokument na e-mail: [email protected], prijave su otvorene do 15.  oktobra 2020 godine. Pročitajte sve ostale informacije na zvaničnoj stranici.