Izbjegnuta tragedija: U učionici u Zenici se odlomio dio plafona

O ulaganju u obrazovanje i institucije u kojima borave učenici u BiH govori i jutrošnji događaj iz osnovne škole u mjestu Tetovo, nedaleko od Zenice, gdje je veći dio stropa plafona pao na đačke stolove.


Iz za sada nerazjašnjenih okolnosti veći dio stropa u jednoj od učionica u Osnovnoj školi “Hasan Kikić” se odlomio i pao na đačke stolove. Na sreću, učenika nije bilo u učionici zbog proljetnog raspusta u Zeničko-dobojskom kantonu.

Predsjednik Sindikata obrazovanja Bosne i Hercegovine Selvedin Šatorović na svome Facebook profilu postavio je fotografiju uz poruku da se ovakve stvari ne smiju dešavati nigdje u BiH.

Ovo se jutros desilo u Osnovnoj školi ‘Hasan Kikić’ Tetovo Zenica. Ovo je opomena svima nama da vodimo računa da se slično ne desi niti u jednoj školi u BiH! Ako postoji prijetnja od ovakvih ili sličnih stvari, odmah reagujte prema direktoru škole, dok ne bude kasno. Srećom u Zeničko-dobojskom kntonu je u toku proljetni raspust, tako da nije bilo žrtava, ali…, poručio je Šatorović.

(Klix.ba)