Posebnu podršku Horu pružit će prijatelji i gosti, solisti Osnovne muzičke i baletske škole “Novo Sarajevo“ te Omladinski hor Chorus Cadenza KUD Bulbul, a sav prihod od prodatih ulaznica bit će preusmjeren za liječenje našeg sugrađanina Rijada Đulića.

Nakon promocije albuma “Pjesma Suncokreta“ koji se dogodio u decembru prošle godine, imali smo dosta aktivnosti, a jedna od njih je gostovanje na zatvaranju izložbe “Djeca u ratu“ Milomira Kovačevića – Strašnog. Želja nam je da ovaj koncert u čast naše planete postane dijelom tradicije kako bi se promovirale aktivnosti dječijeg stvaralaštva, istakao je autor i producent projekta, Nedžad Merdžanović te pozvao malu i veliku raju da budu dio koncerta.

Među pjesmama koje će biti izvedene su i neke dobro poznate kao što su “Najbolja mama na svijetu“, “Kad bi svi ljudi na svijetu“ te “Deset ljutih gusara“, a sigurno je da će najmlađi upamtiti i kompozicije autorskog tima kao što su “Pjesma Suncokreta“, “Prijatelji“, “Ljubav“ i “Nebo i planete“.

Partner koncerta “Planeta Suncokreta“ je Asocijacija kompozitora i muzičkih stvaralaca AMUS, a realizaciju su pomogli Pozorište mladih, Bejtovic Communications i Triptih.

Album Hora za male i mlade Suncokreti može se downloadati besplatno na ovom linku dok se više informacija o svim aktivnostima Hora može pronaći na zvaničnoj Facebook stranici.

(Školski.ba)