Hit video: Kako roditelji s Balkana pričaju da su išli u školu

Miloš se snimio kako ruksakom ide u "školu" kroz neprohodnu šumu, livade, penje se uz strmo brdo i tek nakon četiri sata stiže na odredište.


Foto: Screenshot

Na popularnom Instagram profilu pod nazivom “Balkandad” iza kojeg se krije talentirani komičar Miloš Nedeljkov osvanuo je video u kojem je prikazano “kako su roditelji s Balkana išli u školu”.

Naime, Miloš se snimio kako ruksakom ide u “školu” kroz neprohodnu šumu, livade, penje se uz strmo brdo i tek nakon četiri sata stiže na odredište.

– Kako balkanski roditelji kažu da su išli u školu, napisao je uz video koji je pokupio preko 13 hiljada lajkova. Miloš je pozvao svoje pratitelje da ispričaju priče svojih roditelja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miloš Nedeljkov (@balkandad)

– Kad god moj tata priča svoju priču, to je uvijek zimi i svaki put snijeg postaje sve dublji, a on ima sve manje odjeće na sebi. Zadnji put nam je rekao da je snijeg bio do struka i da je imao na sebi samo farmerke, majicu, zimsku jaknu i drvene klompe. Također, bilo je -20 stepeni i 12 kilometara u jednom smjeru preko Mont Everesta.

Inače, Miloš je rođen u Novom Sadu, ali je odrastao s roditeljima na Novom Zelandu. Tokom pandemije je počeo snimati klipove u kojim opisuje život na Balkanu, a trenutno ga prati na Instagramu preko 270 hiljada ljudi, dok na TikToku ima preko milion pratitelja, piše klix.ba.