Grad u BiH osigurao besplatne sveske i školski pribor za 1850 učenika

Uz udžbenike, učenici će na poklon dobiti sveske, kajdanke, flomastere...


Foto: Radioljubuski.ba

Dobra vijest za roditelje i učenike stiže iz Gradske uprave, naime Grad Ljubuški će četvrti put zaredom, za novu školsku godinu svim učenicima osnovnih škola na području Ljubuškoga osigurati besplatne sveske i osnovni školski pribor.

Projekt financira Grad Ljubuški i JP Parkovi, prvog dana nastave tako će 1850 učenika osnovnih škola s područja Grada Ljubuškog dočekati pribor i udžbenici na stolu.

Riječ je o još jednoj od demografskih mjera koje grad provodi i postupno, u skladu sa financijskim mogućnostima, proširuje.

Tim povodom ekipa Radioljubuski.ba razgovarala je sa gradonačelnikom Ljubuškog Vedranom Markotićem koji je svim učenicima, nastavnicima, poželio sretnu i uspješnu novu školsku godinu!

 – Uz Vladu ZHK koordinirano radimo na potpori roditeljima, učenici tako imaju besplatne udžbenike, besplatan prijevoz, u Ljubuškom smo smanjili cijenu gradskog vrtića na 90 KM, potpomažemo privatne vrtiće, dajemo redovito potporu našim studentima u vidu stipendije, učenicima završnih razreda srednjih škola, maturantima financijsku potporu od 300 KM, već treću godinu dajemo potporu mladim obiteljima u vidu natječaja za sufinanciranje prve nekretnine.