Drugi EducationUSA sajam visokog obrazovanja i programa stipendiranja

EducationUSA Centar u Sarajevu organizuje drugi proljetni EducationUSA sajam visokog obrazovanja koji će biti održan 22. aprila 2015. godine od 17:00 do 20:00 sati u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.


Ovo će biti do sada najveći sajam američkog obrazovanja koji se održao u Bosni i Hercegovini na kojem će učestvovati 17 koledža i univerziteta. Institucije koje će se predstaviti su raznovrsne – privatni i javni koledži i univerziteti, četverogodišnji i dvogodišnji koledži, ogranci američkih univerziteta u Evropi itd.

Pored toga, na Sajmu će učestvovati i Ured za odnose sa javnošću Američke ambasade u Bosni i Hercegovini koji će predstaviti Fulbright programe stipendiranja kao i druge postojeće programe stipendirane od strane Američke vlade. Takodje, predstavnici Američke ambasade će predstaviti i posebne stipendijske programe za dodiplomski studij na prestižnoj Vojnoj akademiji (West Point) i Akademiji vazdušnih snaga (Air Force Academy) za BiH državljane.

U sklopu Sajma visokog obrazovanja predstavnici američkih koledža će istog dana, 22. aprila 2015. godine, održati u Američkom kutku u Sarajevu (Radićeva 7) od 15:00 do 16:00 sati radionicu na temu “Kako upisati studij u SAD-u?”. Razgovaraće o raznim pitanjima interesantnim za BiH učenike poput: po čemu se studij u SAD razlikuje od studija u BiH, kako aplicirati na koledž, kakve su stipendije dostupne, šta je to finansijska pomoć, koji je najvažniji dio aplikacije itd.

Dodatne informacije na: EducationUSA

(ues.rs.ba)