Druga majka: Razlozi zbog kojih su tetke veoma važne

“Moja tetka je najbolja tetka na svijetu!”


Kada razmišljaš o osobama koje voliš najviše na svijetu, tetka je sigurno na samom vrhu liste. Ona je osoba koja pamti ime tvoje simpatije iz vrtića, koja je uvijek spremna s tobom podijeliti svoju mudrost i ne srami se djetinjasto se ponašati.

Tetke se trude kvalitetno provesti vrijeme sa svojim nećacima da bi na kraju postale njihove najbolje prijateljice. One ih hrabre da ostvare svoje snove i uz to se ludo zabave.

Tetka će te upoznati sa stvarima za odrasle

Dok odrastaš, želiš raditi sve što odrasli rade. Za isprobavanje novih stvari ti je potreban dobar vodič koji će te voditi kroz nova iskustva. Na primjer, tetka može biti osoba koja ti može pomoći izbjeći sve modne greške i sigurno će ti pokloniti prvi ruž za usne. Zajedničke shopping ture i razgovor o odraslim temama ti mogu pomoći prilagoditi se i dobiti savjete od osobe koja ima mnogo iskustva, piše bhdijaspora.

Možeš joj se obratiti ako imaš problem osjetljive prirode

Kada ti određena stvar smeta, a neugodno ti je o tome pričati s mamom, vrijeme je da tetka uskoči. Nije važno je li problem u vezi s dečkom, lošom ocjenom ili konfliktom u školi, cool tetka će uvijek biti tu za tebe, bez predrasuda.

Ona neće biti ljuta, što god ti učinila, i pomoći će ti riješiti problem bez stvaranja drame.

Ona je tvoj uzor

Svima je potreban neko na koga će se ugledati, a tetka je prava osoba za ovaj posao. Ona je odgovorna odrasla osoba, ima uspješnu karijeru, nije izgubila svoju karizmu i dalje je raspoložena za avanturu. Ona razumije značenje otkrivanja pravih strasti, zna uživati u životu i jedva čeka tebe naučiti isto.

Ponekad te razmazi

Tetka zna kako učiniti da se osjećaš posebno. Iako te tretira kao odraslu osobu, ona vidi djevojčicu u tebi i zna da te treba razmaziti s vremena na vrijeme. Uvijek ti kupuje poklone i vodi te na lijepa mjesta. Učinila bi bilo što samo da nasmije svoju nećakinju.

Pomaže ti prebroditi tinejdžerske drame

Tetka ti može pomoći lakše prebroditi buntovničku fazu, sve promjene raspoloženja. Ona razumije da želiš dokazati svoju nezavisnost time što ćeš prekršiti nekoliko pravila dok istražuješ samu sebe. Ona će biti na tvojoj strani kroz cijeli proces. Dat’ će vjetar u leđa tvom slobodnom duhu, ali će paziti da nešto ne krene po zlu.

Znaš da joj možeš vjerovati

Tvoja tetka te zna otkad si se rodila i s tobom je cijeli život. Ona te je smirivala kada si izgubila omiljenu igračku i brisala ti je suze kada je dečko u kojeg si bila zaljubljena u vrtiću našao drugu djevojku. Znaš da je ona tvoja najbolja prijateljica i da joj možeš povjeriti vlastiti život. Neće te osuđivati i uvijek će te bodriti.

Pomaže ti izgladiti stvari s roditeljima

Tetka zna tvoje roditelje kao i tebe, zato će ti uvijek rado pomoći s njima izgladiti nesuglasice koje imate. Pomoći će ti vidjeti stvari iz perspektive odraslih i dokazat će da tvoji roditelji nisu čudovišta koja te nikad neće pustiti na tulume.