Dojave o bombama u više od 100 škola u Beogradu: Na adrese stigla i jeziva poruka

Jeziva poruka poslala je uz dojave o bombama.


Foto: Envato

Čak 97 osnovnih škola u Beogradu kao i pojedine srednje škole jutros su dobile dojave o bombama, saopćilo je Ministarstvo prosvete Srbije.

Kako ističu, nakon detaljne provjere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola utvrđeno je da su dojave bile lažne, prenosi RTS.

Kako se navodi u saopćenju Ministarstva prosvete, učenici su vraćeni na nastavu, a u školama gdje bezbjednosni pregled još traje, učenici su poslati kućama. Nakon završenog kontradiverzionog pregleda škola, učenici će biti vraćeni na nastavu.

Sadržaj e-maila o postavljenim bombama koji su dobile škole objavio je B92.

 – Čudan osećaj smirenosti kao da čekamo normalan dan, ista rutina kao i uvijek. Mrzimo sebe, ali želimo da povrijedimo svakoga ko nam se nađe na putu. Osjećaj da je sve oko sebe samo san nas ne napušta. Ne vidimo razloga da pišemo nešto drugo. Na kraju, možemo reći da nismo prvi i daleko od posljednjih. Ubijat će vas automobilima, bombama, noževima, svime što vam dođe pod ruku. Ološ poput nas unišit će sve oko sebe, jer je svijet truo, svi ste truli iznutra, glasi mail.

Mail je napisan na ćirilici i naslovljen sa “Na teritoriji škole postavljena ogromna količina eksploziva”.

Cirkularni mail o podmetnutim bombama dobile su krajem aprila 23 srednje škole i gimnazije u Beogradu. Sve dojave su bile lažne.