Djevojčica u školi aktivirala suzavac, učenici se počeli gušiti

Da li će roditelji učenice snositi odgovornost jer je dijete ponijelo biber sprej u školu?


Foto: Screenshot Telegraf

Djevojčica četvrtog razreda Osnovne škole “Branko Radičević” aktivirala je jučer biber sprej u učionici. Djeca su se gušila, a dvoje je Hitna pomoć prevezla u Tiršovu. Kako je za Telegraf.rs rekla direktorica škole, Suzana Lipić, nju je učiteljica pozvala da hitno dođe u učionicu jer se djeca guše i oči im suze.

– Dobila sam poziv od učiteljice da dođem odmah u učionicu, jer se osjeća nešto neprijatno, djecu guši i da im suze oči. Kad sam došla, oni su već bili van učionice, kašljali su, bili uznemireni, suzile su im oči. Brzo smo utvrdili da se taj neprijatan miris osjeća samo u jednoj učionici i u prostoru ispred. Djecu smo odmah evakuisali u svečanu salu, osvježili ih, pozvali školskog policajca. Naknadno smo utvrdili da je jedna učenica ponijela biber sprej u školu. Sad utvrđujemo da li je to u saglasnosti sa roditeljima ili je to samoinicijativno uzela, kaže direktorka.

Odgovorila je i na pitanje da li će roditelji učenice snositi odgovornost jer je dijete ponijelo biber sprej u školu.

– Moramo prvo da utvrdimo šta se desilo, da li je to u skladu sa pravilima, da li postoje osnove da bilo šta pokrenemo. Škola će poslati informaciju roditeljima da škola mora biti obaviještena o tome da djeca imaju takva sredstva pored sebe. Naročito što je u pitanju učenica nižih razreda.

Kaže i da škola ima redovnu saradnju sa MUP-om na edukaciji djece o bezbijednosti.

– Imali smo redaovnu saradnju sa MUP-om, gdje su se držala predavanja koja se tiču njihove bezbijednosti. Mi biramo teme i dogovaramo se, tako da ćemo imati više edukacija.

Još se utvrđuje odakle djetetu biber sprej.