Dječiji biseri: Urnebesni crtež koji dokazuje da djeca ne znaju lagati

Ovakvi zadaci smišljeni su kako bi djeca na duhovit isladak način obradovali svoje roditelje.


Foto: Imgur

Dječija iskrenost je jedna od najvećih ljepota života. Nekada nas ona može dirnuti, a drugi put nasmijati do suza.

Ovo posljedenje je pokazala i ilustracija šestogodišnje djevojčice koja je zahvaljujući društvenim mrežama postala viralni hit Anonimni korisnik na Imguru je objavio fotografiju crteža s opisom:

 – Šestogodišnjakinja moje prijateljice nacrtala je ovo u školi,’ a isti se u manje od sedam dana strelovito proširio društvenim mrežama te prikupio više od 2 milijuna pregleda. Viralna fotografija ilustrira majku djevojčice u dvije faze: neposredno nakon buđenja, te prije nego što izađe iz kuće. Iako je riječ je likovnoj tehnici malog djeteta, jasan je kontrast između prirodno raskuštrane žene u rano jutro i one sređene koja je odabrala odjeću, napravila frizuru te se našminkala.

Foto: Imgur
Foto: Imgur

Većina komentatora na društvenim mrežama oduševljena je dječjom iskrenošću te se smije naglas na likovno ostvarenje šestogodišnje djevojčice, no poneki su se pitali zbog čega bi učiteljica u školi dala djeci ovakav zadatak.

Zahvaljujući viralnom statusu fotografije javili su se neki prosvjetni djelatnici koji tvrde da su ovakvi zadaci uobičajeni u nižim razredima osnovne škole u nekim zemljama, a smišljeni su kako bi djeca na duhovit isladak način obradovali svoje roditelje, prenosi Tuzlanski.ba.