Dječak pokazao kako peca ribu koristeći plastične boce i prikupio 18 miliona pregleda

Dječak je pokazao naizgled nevjerovatnu tehniku za hvatanje riba.


Foto: Youtube screenshot

Obzirom na to koliko dugo je ribolov dio kulture ljudi, mogu se očekivati različite inovacije vezane uz njega. Pa ipak, postoje i neke inovacije koje su napravila djeca, a toliko su zanimljive i korisne da privlače pažnju šire populacije.

Jedan mališan svima je pokazao kako je lako loviti ribu sa samo par jednostavnih i lako dostupnih predmeta. Pro Fish Hunter, YouTube kanal posvećen umijeću ribolova, objavio je video o tome. Nije iznenađenje da je dječak vrlo brzo postao viralan.

Ovaj 8-minutni video nije ništa drugo nego brzi kurs samopouzdanja.

Klinac je pokazao iznimnu vještinu u onome što radi, iako je još dijete. Jednostavno je pecao ribu koristeći samo nekoliko štapova, užad s udicama i prazne plastične boce. Imao je još i malo tijesta koje je koristio kao mamac.

Najprije je odmotao ribarsko uže, postavio boce na štapove i u cijelom procesu nastavio pokazivati nevjerovatnu spretnost. Vidi se da to ne radi prvi put.

Dovršivši instalacije, dječak se povukao na tri sata. Kad se vratio, počeo je dizati jednu ribu za drugom, a ljudi su u komentarima na video izrazili svoje iznenađenje.

 – Nevjerovtna tehnika, ali puno impresivniji mladić. U tako mladoj dobi već je veliki ribar i ima nevjerojatnu snagu. Znam da će dogurati daleko u životu, nastaviti s velikim poslom, napisala je jedna osoba, prenosi Tuzlanski.ba.

 – Čovječe, volio bih da sam kao dijete imao motivaciju i strpljenje koje je ovaj dječak pokazao. Nevjerovatan je, dodala je druga.