Djeca Sarajeva otpjevala ukrajinsku narodnu pjesmu na priredbi povodom nezavisnosti BiH

Defile je prolazio ispred Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva prema Katedrali.


Foto: Youtube screenshot

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Sarajevu je organizovan defile građana, ali i kulturno-umjetnički program na kojem su se mogla čuti djeca koja pjevaju narodnu ukrajinsku pjesmu.

Defile je prolazio ispred Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva prema Katedrali, a ispred Gradske tržnice je održan kulturno-umjetnički program. Defile je zatim nastavio dalje do Sebilja.

Sarajlije su održale i prvomartovski protest. Okupljeni u velikom broju poslali su poruke mira i podrške Ukrajini koja u ovom trenutku pati, onako kako se i Bosna i Hercegovina sjeća prije 30 godina.

Ukrajinske zastave su se zavijorile ispred Vječne vatre, a demonstranti su imali i transparente na kojima je pisalo “OTPOR”.

Više od 300 automobila prodefilovalo je Sarajevom povodom Dana nezavisnosti BiH, a državni zvaničnici su položili cvijeće na spomen obilježja u BiH.

Osim u Sarajevu, cvijeće je položeno i u Mostaru i Zenici. Mnogi državnici su poželjeli građanima sretan Dan nezavisnosti BiH i 30 godina slobode, piše Klix.ba.