Đaci sarajevske Druge gimnazije ostvarili značajan uspjeh na Evropskom matematičkom kupu

Čestitke našim uspješnim učenicima.


Učenici sarajevske Druge gimnazije ostvarili su vrlo značajan uspjeh na Evropskom matematičkom kupu (EMC), saopćili su iz navedene obrazovne ustanove.

Đak drugog razreda Ervin Macić je osvojio prvu nagradu u juniorskoj kategoriji. Njemu je ovo treće učešće na EMC-u, a prošle godine je osvojio treću nagradu.

Boris Stanković je osvojio drugu nagradu u seniorskoj konkurenciji. Na prošlogodišnjem takmičenju je također osvojio ovu nagradu i, kako su naveli iz Druge gimnazije, malo mu je nedostajalo za prvu nagradu.

Stanković je kao učenik prvo razreda osvojio prvu nagradu u juniorskoj konkurenciji na ovom takmičenju.

Zapažene rezultate ostvarili su Mirnes Fehrić, Asja Ćatić i Emira Ibrahimović koji su osvojili treće nagrade kao juniori.

Esma Mašić, Naida Purišević, Sandro Paradžik i Haris Imamović su dobili počasne pohvale u konkurenciji seniora. Za Mašić je falio samo bod za treću nagradu.

Za Bosnu i Hercegovinu nagrade su osvojili Marko Dimitrić – treća nagrada među seniorima i Benjamin Mujkić – treća nagrada među juniorima, prenosi Klix.ba.

U sarajevskoj Drugoj gimnaziji se nadaju da će njihovi učenici nastaviti nizati uspjehe na takmičenjima.

Takmičenje je održano od 12. do 20. decembra. U Drugoj gimnaziji su istakli da je riječ o sve prestižnijem takmičenju koje predstavlja pripremno takmičenje za olimpijade.

Na njemu se dodjeljuju nagrade za postignute rezultate koje su ekvivalentne medaljama koje se dodjeljuju na olimpijadama, saopćili su iz Druge gimnazije u Sarajevu.