Divna gesta: Učenici renovirali klupice na šetnici

Učenici su za nekoliko sati odradili završne radove renoviranja klupica na šetnici.


Kroz projekt Servisnog učenja kojeg su proveli učenici Druge osnovne škole Široki Brijeg renovirane su klupice na šetnici uz rijeku Lišticu u naselju Zorićevina.

Koordinatorice projekta nastavnica engleskog jezika Marijana Čolak i pomoćnica ravnatelja Ljubica Šantić ponosne su na angažman i volju svojih učenika te se nadaju kako će građani biti zadovoljni, a u realizaciji projekta istaknule su pomoć asistentice u nastavi Marije Planinić.

Za portal Jabuka.tv otkrile su kako je došlo do realizacije ovog hvale vrijednog projekta s kojim se naša okolina čini ljepšom.

 – Prošle godine u prvom mjesecu Zavod za obrazovanje ŽZH organizirao je jedan seminar pod vodstvom Međunarodnog udruženja interaktivnog učenja iz Tuzle na kojemu smo sudjelovali i zadatak je bio da ostvarimo jedan projekt pod njihovim pokroviteljstvom. Prošlogodišnji devetaši su napravili anketu što bismo mogli napraviti i kako pomoći lokalnoj zajednici, a odluka je nakon toga pala da se renoviraju ove klupice na šetnici kraj naselja Zorićevina. S obzirom da je pandemija poremetila prošlogodišnje planove, isti projekt smo nastavili s ovogodišnjim devetašima. Dobili smo od gradonačelnika zeleno svijetlo s obzirom da je riječ o javnoj površini i sada smo krenuli s projektom, kazala je Marijana Čolak.

Njena kolegica, Ljubica Šantić dodala je i kako je svoje usluge pružio širokobriješki Coming pa su se i oni tako uključili u projekt.

Zahvaljujemo se i njima kao i Gradu i gradonačelniku i naravno našim učenicima. Oni su između sebe vrlo dobro organizirani, i nadamo se da će ovo poslužiti našemu gradu i da će građani biti zadovoljni. Moramo pohvaliti naše mlade kako su rado prihvatili ovaj projekt i uključili se i danas ćemo ga privesti do kraja. A naši učenici su voljni sudjelovati i na svim daljnjim projektima sličnog tipa, kazala je Šantić.

Dodajmo kako je šetnica u naselju Zorićevina, uz onu u Borku, omiljena mnogim Širokobriježanima za šetnju, pa vjerujemo kako će im s novim uređenim klupicama provodođenje vremena i ugodni razgovori uz rijeku Lišticu biti još ljepši. Jer dovoljne su male sitnice i samo malo volje i naš okoliš može biti puno ljepši.