Direktorici škole prijeti otkaz jer sluša bend Iron Maiden

Nezadovoljni roditelji zatražili su smjenu direktorice.


IRON MAIDEN- 2021 Photo copyright by JOHN McMURTRIE

Sharon Burns, direktorica kanadske srednje škole Eden High School u St. Catharinesu, trenutno je pod pritiskom roditelja učenika koji su preko Facebooka otkrili da sluša bend Iron Maiden, te zbog toga traže da ona bude otpuštena, piše The Independent.

Nezadovoljni roditelji zatražili su smjenu direktorice jer, prema njihovim riječima, otvoreno iskazuje simpatije prema sotonističkim sibolima i okultnim praksama.

 – Otvoreno prikazivanje sotonističkih simbola izravno se protivi načelima velike većine obitelji koje predstavljaju školu. I zato zahtijevamo da Sharon Burns bude smijenjena te da na njezino mjesto dođe drugi direktor, koji će predstavljati vrijednosti porodice u Edenu, navodi se u peticiji koju su potpisale 553 osobe, prenosi Klix.ba.

Međutim, nekolicina učenika odlučila se zauzeti za Burns. Njihovu peticiju je do sada potpisalo nešto više od 22 hiljade ljudi. Naveli su kako ne odobravaju osuđivanje direktorice na osnovu njenih objava na društvenim mrežama te kako nadležni ne smiju zanemariti činjenicu da Burns obavlja sjajan posao u školi.

 – Uložila je mnogo napora kako bi naučila učenike da je Eden mjesto različitosti te je pored svega otvorila sobu za molitvu. Ovo je prostorija koju mogu koristiti svi učenici koji praktikuju kršćanstvo. Učinila je školu sigurnijom i jedan je od najboljih i najentuzijastičnijih direktorica koju je ova škola ikad imala, napisali su učenici u peticiji.