Dijete mu “uljepšalo” pasoš, tata zaglavio u Južnoj Koreji

Četverogodišnjak uredio tatin pasoš, praznici u Koreji naglo su im se oduljili.


Da biste djeci trebali naći zanimaciju na putovanjima pod svaku cijenu, svjedoči i ovaj slučaj. Jer, kad zabave nema, djeca postanu kreativna i nađu si je sama. No, tada porodično putovanje može poći neočekivanim tokom, kao i ovo u Južnoj Koreji gdje si je četverogodišnjak dao oduška na očevoj putovnici, piše djecjaposla.com.

Otac i sin, porijeklom iz kine sada su zaglavili u Južnoj koreji jer je dječak crnom olovkom nacrtao, neki kažu čak i vrlo lijepe slike, na identifikacijskoj stranici tatinog pasoša, a malo mu je “uredio” i sliku.

Koja dlaka na glavi i koja na bradi, sve je završilo neprepoznatljivošću tate koji se zove Chen i kojem su korejske vlasti priopćile da ga s ovakvom ispravom ne mogu pustiti preko granice.

Zarobljen u Južnoj koreji, tata Chen zavapio je za pomoć preko društvene mreže Weibo, gdje je i objavio remek-djelo svoga sina.

Ostatak praznika, čini se, provest će na telefonu s kineskom ambasadom. Na društvenim mrežama nadaju se da će za iduće putovanje svome sinu pripremiti kvalitetnu bojanku.

(Školski.ba)