BiH: Učenici uputili poruke kako se voli, gradi i brani domovina

Učenici uputili poruke kako se voli, gradi i brani domovina.


Foto: Vlada BPK Goražde

Obilježavanje 1.marta,Dana nezavisnosti na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde nastavljeno je danas historijskim satom u svim osnovnim i srednjim školama, na kojem je još jednom istaknut značaj obilježavanja ovog datuma.

Građanima Bosansko-podrinjskog kantona i BiH 30.godišnjicu nezavisnosti danas su na svojevrstan način čestitali i učenici Osnovne škole „Husein ef. Đozo“ zanimljivim performansom na mostu Alije Izetbegovića. Okićeni državnim zastavama i rekvizitima koji simboliziraju ljubav prema BiH, prošetali su ulicama grada te uz pjesme i recitale na gradskom mostu uputili poruke kako se voli, gradi i brani domovina.

Svoj doprinos obilježavanju Dana nezavisnosti BiH dali su i učenici Osnovne muzičke škole “Avdo Smailović” prigodnim koncertom.

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe šehidima i poginulim borcima na spomen obilježjima iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. i II svjetskog rata, Dan nezavisnosti danas je obilježen i u općinama Foča i Pale u Federaciji BiH.

Centralni dio obilježavanja Dana nezavisnosti BiH održat će se sutra u Goraždu odavanjem počasti šehidima, pripadnicima MUP-a i ubijenoj djeci Goražde, kao i svečanom akademijom.

Svečanom sjednicom Štaba civilne zaštite i dodjelom priznanja sutra će se, osim Dana nezavisnosti, obilježiti i Međunarodni dan civilne zaštite.