BBI banka obezbijedila milion maraka za stipendiranje učenika i studenata u BiH

Odabranim stipendistima se mjesečno isplaćuju sredstva u iznosu 100 dolara tokom 12 mjeseci.


Bosna Bank International (BBI) raspisala je konkurs za dodjelu 500 stipendija iz Fonda „Sheikh Saleh Kamel“ učenicima i studentima, bez jednog ili oba roditelja, iz Bosne i Hercegovine.

Odabir kandidata izvršit će Komisija BBI banke za izbor i dodjelu stipendija u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja i nauke Federacije Bosne i Hercegovine, Rektoratom Univerziteta u Sarajevu, Islamskom zajednicom Bosne i Hercegovine, te Asocijacijom „Fatma“.

– Pravo na prijavu imaju djeca bez jednog ili oba roditelja, učenici osnovnih i srednjih škola i redovni studenti fakulteta, državljani Bosne i Hercegovine. Prednost pod istim uvjetima sa ostalim kandidatima imaju studenti iz porodica šehida i poginulih boraca, odnosno studenti u čijim porodicama postoje pripadnici RVI preko 50%, civilnih žrtava rata stepena invaliditeta iznad 70%, logoraša i demobilisanih boraca, saopćeno je iz BBI banke.

Iz Fonda, koji je osnovan na inicijativu BBI banke i filantropa Sheikh Saleh Abdullah Kamela, osnivača i predsjedavajućeg “AlBaraka” finansijske i poslovne grupacije, odabranim stipendistima se mjesečno isplaćuju sredstva u iznosu 100 dolara tokom 12 mjeseci. U proteklim godinama BBI banka je do sada u stipendiranje učenika i studenata uložila više od 5 miliona KM.

Konkurs za prijavu otvoren je do 30.6.2021. godine, a svi detalji dostupni su u konkursu kojeg zainteresovani kandidati mogu preuzeti na web stranici na linku.

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu javiti na besplatni BBI info telefon: 080 020 020 ili na e-mail: [email protected].