Adin je učenik koji će predstavljati BiH na Europskom saobraćajno-obrazovnom takmičenju

Rekao je i da osim dobrih rezultata na takmičenju, očekuje i druženje s vršnjacima.


Foto: Federalna.ba

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić sa suradnicima upriličio je u utorak prijem za Adina Turka, učenika 6. razreda Osnovne škole Seonica, koji se nakon osvojenog drugog mjesta na finalnom saobraćajno-obrazovnom natjecanju BIHAMK-a među 52 takmičara iz Bosne i Hercegovine plasirao za nastup na Europskom saobraćajno-obrazovnom takmičenju, koje će biti održano od 22. do 24. septembra u Baru u Crnoj Gori.

Prijemu su uz Adina, prisustvovali mentor Zijad Lepara, direktor i tajnik Osnovne škole Seonica Zijad Halilović i Sejad Hakalović i majka Sabina Turak.

– Možemo biti ponosni da Konjic nastavlja jednu lijepu tradiciju, posebno kada je riječ o Osnovnoj školi Seonica čiji su učenici 6. put pod mentorstvom nastavnika Zijada Lepare dio reprezentacije BiH na europskom natjecanju. Čestitam Adinu, mentoru, menadžmentu škole i obitelji, uz želje za puno sreće i uspjeha na predstojećem natjecanju, kazao je gradonačelnik Ćatić, piše Federalna.ba.

Jedanaestogodišnji Adin Turak istaknuo je da su se aktivno pripremali te da je bilo teško i zahtjevno, ali da je mnogo lakše kada se savladaju i nauče pravila.

Rekao je i da osim dobrih rezultata na takmičenju, očekuje i druženje s vršnjacima.

– Mi smo jedina škola s prometnom sekcijom u HNK-u i za učenike je ona zahtjevna, ali i poučna, jer osim pravila u prometu, uče se i prometnoj kulturi, što je posebno značajno, kazao je mentor Zijad Lepara koji očekuje i dobar rezultat na europskom natjecanju.

Direktor Osnovne škole Seonica Zijad Halilović zahvalio je Gradu Konjicu na podršci, ocijenivši da je prijem lijep način da svi zajedno požele Adinu i njegovom mentoru mnogo sreće i isprate ih na takmičenju.

Dodao je da su oni već pokazali uspjeh samim plasmanom na ovu razinu takmičenja te im je poželio da što bolje predstave školu, Konjic i Bosnu i Hercegovinu.