6 djetinjastih igara koje će vam pomoći da se bolje povežete sa svojom djecom

Ako želite da se povežete sa svojom djecom trebate se spustiti na njihovu razinu i igrati poput njih, a ovo su idealne igre.


Foto: Djecjaposla
Foto: Djecjaposla

Igre nam pomažu da se povežemo s djecom kao što se ona povezuju međusobno. Zato je ponekad potrebno da se i odrasli spuste na njihovu razinu i igraju baš poput njih.

Ako stoga želite da se povežete sa svojom djecom, trebate se smijati i zaboraviti na razne brige te donosimo i nekoliko prijedloga djetinjastih igara, pišu Djecjaposla.com.

1. Igra smiješnih faca

Potrebne su barem tri osobe od kojih će jedna biti sudac. Drugi se takmiče u oponašanju faca. Prvo jedna osoba napravi neku facu, a druga ju pokuša oponašati. Ako uspije, onda ona radi novu facu. Sudac je tu da odluči da li je izraz lica pogođen. Ona osoba koja ne uspije postići isti izraz lica skuplja slova MAGARAC.

2. Izrada skulptura od pire krompira

Istina je da je riječ o hrani koja će se baciti no za igru ne morate skuhati vreću krumpira već njih nekoliko. Pripremite pire krumpir i pustite da vaša djeca oblikuju ono što žele. Možete im dati i mrkvu, kisele krastavce, grašak…

3. Istaknite savršen osmijeh i velike zube

Izrežite naranču na 8 do 10 kriški. Naranču pojedite, a koru stavite u usta na način da bijeli dio bude prema vani. Svima pokažite taj osmijeh. Slično možete načiniti i sa štapićima. Stavite ih umjesto očnjaka.

4. Smjestite zamku

Ovo je igra koju možete s djecom smjestiti drugom roditelju…

Što trebate: Bijelo ljepilo – drvofix i sl., smeđa akrilna boja, plastična posuda, plastična žlica i mastan papir.

Napunite pola čašice ljepilom u kojeg dodajte par kapi smeđe boje i dobro izmiješajte. Čašu polegnite na papir da se izlije po papiru. Ostavite da se ljepilo suši što može potrajati nekoliko sati. Potom odlijepite papir, a šalicu stavite npr. mamin krevet….novi stolnjak, tepih i slično. Pripremite fotoaparat i zabilježite izraz zaprepaštenja!

5. Igra dlanovima

Ovo je igra koje će se sjetiti svi roditelji no malo je njih istu igralo sa svojom djecom. Ne traje dugo, a vi ćete se dobro nasmijavati dok pokušavate udarati jedni druge.

Ako niste upoznati kako se igra pročitajte: držite ruke s dlanovima prema dolje. Vaše dijete stavlja ruke s dlanovima prema gore iznad vaših.

Svrha igre je udaranje vrha ruku druge osobe prije no što ih premjestiti. Ako pogodite ruku, igrate dalje. Kada promašite na redu je druga osoba. Pobjeđuje ko prvi stigne do 10 pogodaka.

6. Igra ‘smrdljive čarape’

Pripremite nečiju čarapu te legnite na pod na način da vam se glave dodiruju. Cilj igre je da bacite čarapu u zrak i da ona padne na nečiji nos. Ko prvi prikupi 10 bodova odnosi pobjedu ili može čarapu zamijeniti svojom.