4. Dječiji sajam premašio očekivanja

4. Dječiji sajam, koji se od petka održavao u sarajevskoj Skenderiji, zatvoren je sinoć. Uz bogatu izlagačku ponudu, te veliki promet posjetitelja, sajam je ove godine premašio sva očekivanja, kako publike, tako i organizatora. Najveću zabavu za mališane posjetilo je oko 25 000 djece i roditelja uz mnoštvo dječijih nastupa, zabave, radionica, plesa, poklona, nagrada i bogatu sajamsku ponudu.


Sajam je ove godine održan pod sloganom „I ja sam dijete“ naglasivši važnost inkluzivnog procesa u bh. društvu i ulogu svakog pojedinca u njemu.

Više od 25 000 roditelja i djece posjetilo je ovu manifestaciju, a nastupalo je više od 1300 mališana. Četvrtu godinu za redom posjećenost je oborila sve rekorde. Partneri sajma predstavili su posljednje trendove u porizvodima i uslugama za porodicu uz interakciju sa posjetiteljima i Organizirane su i nagradne igre, a najsretnijima su dodijeljene vrijedne nagrade – rekla je Maja Kojundžić, direktorica Dječijeg sajma.

Dječiji sajam postao je simbol i brend glavnog grada u koji dolazi sve više posjetitelja iz cijele Bosne i Hercegovine. Još jedno sajamsko izdanje pokazalo je zašto manifestacija slovi za najveći događaj za djecu do 12 godina i roditelje, te za najveći sajam u zatvorenom prostoru u cijeloj zemlji.

Podršku manifestaciji dali su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, ured premijera Kantona, Grad Sarajevo i Općina Centar.

Organizatori već sada kreiraju nove ciljeve i zakazuju novo druženje za narednu godinu. I ja sam dijete.

(Školski.ba)