Zašto tinejdžeri toliko vole Instagram

Ako želite da bolje razumijete adolescente, pokušajte da pogledate svijet njihovim očima. Onda ćete razumjeti zašto idu na Instagram odmah ujutru jedva otvarajući oči, između časova, tokom šetnje, pa čak i uveče ne odlaze u krevet dok ne vide nove postove na Instagramu.


ElisaRiva / Pixabay

Ova društvena mreža je zgodan i pristupačan način da uvijek budete obavješteni o najvažnijim događajima. Na Instagramu ne morate samo da čitate poruke, već i da pogledate priče, a to je kao da virite kroz špijunku. Adolscenti mogu da prate šta se dešava u životima njihovih prijatelja, kao i u njihovom okruženju, prenosi zenskimagazin.rs.

Lako je pronaći najveće blogere i slavne osobe na Instagramu. Uprkos činjenici da je YouTube popularan sa video zapisima, većina ljubitelja kratkih videa se preselila na Instagram: blogovi ljepote, recepti… Slavne ličnosti su takođe počele da aktivno koriste Instagram – svi ovi ljudi se pokazuju gotovo bez filtera, dijeleći istinske emocije, koje nećete naći na drugim društvenim mrežama. Imate pravu priliku da razgovarate sa svojim idolom ili dobijete odgovor od blogera na komentar pod njegovim postom.

Na vašoj stranici možete napraviti izložbu vlastitih radova, podijeliti svoje misli i kreativnost. Mnogi tinejdžeri ne znaju gdje bi mogli staviti plodove svog rada. Instagram pruža ovu priliku.

Takođe, na Instagramu je lako i jednostavno promovisati sopstveni posao. Čini se da je Instagram nadmašio ostale društvene mreže, jer njegovi kreatori usvajaju i uvode najzanimljivije karakteristike. Insta-priče su posebno zanimljive i dostupne su za gledanje cijelog dana, ali što je još zanimljivije možete uživo komunicirati sa omiljenim pjevačem, glumcem ili idolom.

(Školski.ba)