Za buduće studente: Učestvujte u ljetnim školama Univerziteta u Ljubljani

Ljetne škole koje organizuju članovi Univerziteta u Ljubljani mogu da posluže kao dobra priprema za početak studiranja na Univerzitetu u Ljubljani ili upoznavanje mogućnosti koje pruža ovaj univerzitet.


Foto: UL-IFP, d.o.o.

 

Bliži se ljeto koje nam donosi svježe prilike za razvoj i sticanje novih iskustava!

Nadamo se da ste se uspješno prijavili na željene fakultete i akademije u okviru prvog roka za upis u prvu godinu studija! Budući da ćete krajem ljeta imati priliku da se prijavite u okviru drugog roka za upis, odnosno roka za upis na slobodna mjesta, preporučujemo vam da posjetite našu stranicu gdje ćete pronaći više informacija o uvjetima prijave.

Još uvijek ima vremena za one koje interesuju magistarski i doktorski studij! Posjetite našu stranicu gdje ćete pronaći više informacija o tome kako se upisati u magistarski ili doktorski program kako ne biste propustili rok za prijavu!

Ljetne škole

Predstojeće ljeto pruža vam odličnu mogućnost da privremeno odložite svoje obaveze i napunjeni novom energijom dočekate narednu akademsku godinu. To možete zasigurno postići uz sticanje novog znanja, iskustava i poznanstava!

Ljetne škole koje organizuju članovi Univerziteta u Ljubljani mogu da posluže kao dobra priprema za početak studiranja na Univerzitetu u Ljubljani ili upoznavanje mogućnosti koje pruža naš univerzitet.

Njihovo pohađanje omogućit će vam da iz prve ruke saznate kako se živi u Ljubljani, upoznate grad i osjetite duh studiranja na Univerzitetu u Ljubljani. Naši fakulteti i akademije organizuju više od 40 ljetnih škola iz brojnih oblasti: od ekonomsko-poslovnih nauka, prava i socijalnog rada do tehničkih nauka. Posjetite našu stranicu i izaberite jednu ili više ljetnih škola koje vam se dopadaju te provedite ljeto s nama.

Foto: I feel Slovenia

S međunarodnim studentima o…

Oni koji se već intenzivno pripremaju za dolazak na studij, znaju da je vrlo važno da »iz prve ruke« dobiju informacije o tome kako je biti međunarodni student na Univerzitetu u Ljubljani! Budući da znamo da je budućim studentima to jako važno, drago nam je što vam možemo predstaviti našu najnoviju seriju »S međunarodnim studentima o…« čija je svrha predstaviti studiranje u Sloveniji i na Univerzitetu u Ljubljani. U ovoj seriji naši međunarodni studenti ambasadori odgovaraju na različita pitanja kao što su: zašto su odlučili da studiraju u Sloveniji i na Univerzitetu u Ljubljani, kako izgleda studiranje ovdje, jesu li naišli na neke izazove, kakve su prednosti studiranja i mnoga druga pitanja koja interesuju kako trenutne tako i buduće studente Univerziteta u Ljubljani, a i one koji namjeravaju jednog dana da se upišu na naš fakultet ili akademiju.

Ovaj i naredne video zapise iz serijala možete pogledati na ovome linku.

Ključno je da izaberete pravi studijski program i da se u potpunosti pripremite za njega. Ako vas interesuje studiranje na Univerzitetu u Ljubljani i ostale aktivnosti kao što su ljetne škole, preporučujemo vam da posjetite naš veb-sajt, društvene mreže i štandove na virtuelnom sajmu obrazovanja »Na koji ćeš faks«. Ako vam treba pomoć ili savjet, slobodno nam se obratite. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da vam pružimo sve informacije i odgovore na sva vaša pitanja vezana za studiranje i aktivnosti na našem univerzitetu!

Kratke i korisne informacije na bosanskom jeziku dostupne su putem sljedećeg linka. Više informacija na:

Slovenija od 19. juna ponovo počinje priznavati diplome stečene u BiH