YouTube i gaming spektakl: U Sarajevu održan prvi Ultra Tube Fest

Brojni fanovi YouTube kulture danas su prisustvovali premijernom izdanju Ultra Tube Festa, događaja koji je organizaciji BH Telecoma i Samsunga, u sarajevski Dom mladih, doveo najveća imena regionalne YouTube scene.


Ultra Tube Fest je bio savršena prilika da se fanovi YouTube kulture upoznaju sa najvećim regionalnim zvijezdama ove planetarno popluarne platforme kroz jedinstven edukativno-zabavni program. CeriX, Braco Gajić, Nuni, Nedim, iggy Plejer, Nugato, Bake, 50N3, Imperator FX, Sara i Lea Stanković priredili su posjetiteljima vrhunsku zabavu i dan za pamćenje.

U prepunom Domu mladih program Ultra Tube Festa odvijao se paralelno u Ultra Fan Zoni i Samsung Play Areni. Posjetioci su uživali u vrhunskoj zabavi i druženju, učesnici su sa prisutnima podijelili vlastito iskustvo u kreiranju video sadržaja, a razgovaralo se i o veoma važnim temama kao što je sigurno i oprezno korištenje interneta. Zabavu su, spektakularnim muzičkim nastupima, dodatno začinili popularni YouTuberi Nedim, Bake, Nuni i Lea Stanković.

Bogat popratni sadržaj odvijao se na više lokacija u kojem su najviše uživali ljubitelji gaminga. U Samsung Play Areni naši gosti su predstavili nove igrice i pokazali neke od najzahtjevnijih gaming trikova, a najhrabriji posjetioci su imali priliku da odmjere snage  protiv nekih od najboljih regionalnih gamera.

Ultra Tube Fest odvija se u organizaciji BH Telecoma i Samsung. Prijatelji Festa su voda Lejla i White Shark. Medijski pokrovitelji HAYAT, Radio8, Studomat.ba i Školski.ba.

Za više informacija posjetite www.ultratubefest.ba ili Ultra Tube Fest profile na društvenim mrežama.