Više od 4.000 učenika šestih razreda osnovnih škola uči skijati

U skladu sa Nastavnim planom i programom za šesti razred iz predmeta Tjelesni i zdravstveni odgoj učenici iz KS uče skijati.


Ilustracija: Envato / Školski
Ilustracija: Envato / Školski

Na Bjelašnici i Igmanu više od 4.000 učenika šestih razreda osnovnih škola uči skijati.

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović posjetila je danas učenike koji na Bjelašnici uče svoje prve skijaške korake, dok dio njih istu aktivnost imaju na Igmanu.

Shodno Nastavnom planu i programu za šesti razred iz predmeta Tjelesni i zdravstveni odgoj, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS i u ovoj školskoj godini realizira Školu skijanja koju pohađa više od 4.000 učenika.

Video pogledajte ovdje.

Na Bjelašnici i Igmanu više od 4.000 učenika šestih razreda osnovnih škola uči skijati.Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović posjetila je danas učenike koji na Bjelašnici uče svoje prve skijaške korake, dok dio njih istu aktivnost imaju na Igmanu. Shodno Nastavnom planu i programu za šesti razred iz predmeta Tjelesni i zdravstveni odgoj, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS i u ovoj školskoj godini realizira Školu skijanja koju pohađa više od 4.000 učenika.ZOI'84 Olimpijski Centar Sarajevo

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Tuesday, 21 February 2023


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!