Više od 4.000 učenika šestih razreda osnovnih škola uči skijati

U skladu sa Nastavnim planom i programom za šesti razred iz predmeta Tjelesni i zdravstveni odgoj učenici iz KS uče skijati.


Ilustracija: Envato / Školski
Ilustracija: Envato / Školski

Na Bjelašnici i Igmanu više od 4.000 učenika šestih razreda osnovnih škola uči skijati.

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović posjetila je danas učenike koji na Bjelašnici uče svoje prve skijaške korake, dok dio njih istu aktivnost imaju na Igmanu.

Shodno Nastavnom planu i programu za šesti razred iz predmeta Tjelesni i zdravstveni odgoj, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS i u ovoj školskoj godini realizira Školu skijanja koju pohađa više od 4.000 učenika.

Video pogledajte ovdje.

Na Bjelašnici i Igmanu više od 4.000 učenika šestih razreda osnovnih škola uči skijati.Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović posjetila je danas učenike koji na Bjelašnici uče svoje prve skijaške korake, dok dio njih istu aktivnost imaju na Igmanu. Shodno Nastavnom planu i programu za šesti razred iz predmeta Tjelesni i zdravstveni odgoj, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS i u ovoj školskoj godini realizira Školu skijanja koju pohađa više od 4.000 učenika.ZOI'84 Olimpijski Centar Sarajevo

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Tuesday, 21 February 2023