Vedad Ibišević posjetio vrtić u Potočarima

Vedad Ibišević, bh. nogometni reprezentativac i nogometaš berlinske Herthe, posjetio je u ponedjeljak dječiji vrtić Poletarac, igraonicu Drugarstvo Potočari - Srebrenica.


Krajem augusta „devetka Zmajeva“ donirala je neophodnu opremu (dječije stolove, igračke i ostale potrepštine) ovom vrtiću, a okupljanje reprezentacije je iskoristio da upozna i malo se druži sa djecom, prenosi Hayat.ba.

Iznenada posjeta napadača Herthe i bh. nacionalnog tima obradovala je mališane koji su ga dočekali sa osmijehom na licu. Također, čovjek koji je mnogu puta do sada obradovao naciju svojim pogocima, bio je izuzetno veseo.

Presretan sam. Osmjeh na licima djece je nešto što nema cijenu. Djeci treba obezbjediti sve uslove koje imaju i djeca u razvijenim zemljama i pokazati da je sve moguće. Ne smijemo uskratiti djeci pravo na snove, rekao je Ibišević.

Ibišević je posjetio objekat i uvjerio se da djeca imaju pažnju i dobre uslove, pa je dogovorio i rješenje problema sa grijanjem kako bi djeca i tokom zime mogla koristiti sve prostorije vrtića. Pored grijanja bolna tačka vrtića su i toaleti koje koriste mališani, tako da će Vedad finansirati i ovu sanaciju.

„Došao nam kum Vedo“ piše na Facebook stranici igraone Drugarstvo. Vedad je naglasio kako će i u budućnosti donirati neophodne stvari kako bi se rad vrtića još više poboljšao. Inače, Ibiševićeva misija je da pored nogometa donosi radost djeci i da doprinese izgradnji boljeg bh. društva. Uvijek traži mogućnosti da doprinese da djeca imaju što kvalitetnije uslove života i školovanja. Do sada je učestvovao u brojnim akcijama u BiH.

(hayat.ba)