Promocija znanja: Postavljeni reklamni panoi sa licima učenika generacije

Postavljene slike učenika ganeracije u šest škola.


Reklamne panoe u Kalesiji ovih dana krase lica mladih Kalesijaca. Ova neobična inicijativa privukla je pažnju svih prolaznika, koji su zastajali i divili se sjajnim osmjesima na licima ovih talentiranih učenika.

Naime, na panoima u centru Kalesije postavljene su slike učenika generacije iz šest škola s područja općine Kalesija. Fahrudin Čajtinović iz MSŠ “Kalesija”, Emina Mujanović iz OŠ “Kalesija”, Asmira Ibrić iz OŠ “Memići”, Lejla Brkić iz OŠ “Rainci Gornji”, Amna Musić iz OŠ “Tojšići” i Elma Padžić iz OŠ “Vukovije”, s ponosom poziraju na tim panoima.

Dok su lica mladih Kalesijaca obasjana svjetlošću reflektora, općinski vijećnik Admir Karić podijelio je iskrene čestitke učenicima, njihovim roditeljima i nastavnom osoblju škola. U opisu objave na svojoj Facebook stranici, Admir je napisao:

– Želim im mnogo uspjeha u daljnoj karijeri, uz nadu da će ostvariti svoje želje koje nose u srcima, ali i da će biti korisni zajednici – Kalesiji i Bosni i Hercegovini. Ne radi se o političkoj inicijativi koju je netko drugi realizirao. Radi se o ljudskoj inicijativi, koju sam samostalno realizirao, u vlastitoj režiji… Ali da ista ne bi ovisila o meni (ili bilo kome) – svakako će ići prijedlog/inicijativa da se u Budžet uvrsti stavka za ovu namjenu (ne na moje panoe, nego na bilborde pored magistralnog puta).

Ova gesta Admir Karića osvaja simpatije lokalne zajednice, jer pokazuje podršku i ponos prema mladima koji su postigli izvanredne rezultate. Nadamo se da će ova inicijativa potaknuti i druge da pruže podršku i priznanje talentiranim mladim ljudima u zajednici.