Udžbenici za sve: Ova općina će refundirati sredstva i za nabavku udžbenika od II do IV razreda

Na taj način svi učenici na području ove općine će imati besplatne udžbenike u ovoj školskoj godini.


Foto: TIP
Foto: TIP

Iz Općine Sarajevo saopćili su da će ova općina refundirati sredstva za nabavku udžbenika učenicima od II do IV razreda osnovnih škola.

Općinski načelnik Hasan Tanović dogovorio je ovo na sastanku održanom sa direktorima osnovnih škola, kako bi blagovremeno informisali sve roditelje.

Osim toga, za više od 530 prvačića bit će obezbijeđeni kvalitetni ruksaci sa školskim priborom i udžbenicima, za šta su ranije u Budžetu Općine planirana potrebna sredstva.

 – S tim u vezi obavještavaju se i roditelji prvačića da se ne izlažu dodatnim troškovima vezanim za kupovinu ruksaka, udžbenika i pribora, a sve detaljnije informacije o podjeli bit će objavljene na školskim web portalima i oglasnim pločama, kao i na web stranici Općine Novo Sarajevo, saopćili su iz općine Novo Sarajevo, prenosi Klix.ba.

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo izvršilo je nabavku udžbenika za učenike od V do IX razreda osnovnih škola, čime će svi učenici na području općine Novo Sarajevo ove godine imati besplatne udžbenike.