Učiteljica promrzloj učenici dala svoje čarape, dirljiv trenutak nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Učiteljica je učenici obula svoje čarape jer je primijetila da su joj noge mokre.


Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Fotografije učiteljice koja je svojoj učenici obula vlastite čarape nakon što je primijetila da je promrzla od hladnoće, izazvale su veliku pažnju javnosti u Turskoj, ali i šire, javlja Anadolu Agency (AA).

Učenica četvrtog razreda Osnovne škole “Ataturk”, u turskom gradu Aksaraju, došla je u školu u cipelama koje su bile poderane i propuštale vodu, što je primijetila dežurna učiteljica Hafife Tuzun.

Nakon što je ovom događaju obaviješten i direktor škole Redžep Dželen (Recep Celen), djevojčici su nabavljene nove cipele.

Međutim, kada je učiteljica Tuzun primijetila da su djevojčici zbog neadekvatne obuće mokre čarape, izula je svoje i obula ih učenici.

Fotografije ovog dirljivog događaja objavljene na društvenim mrežama, izazvale su veliku pažnju.

Direktor škole Dželen je kazao kako svakog jutra dočekuju djecu na školskom ulazu i da sa pažnjom provjeravaju stanje njihove obuće, kako bi na taj način pomogli da se izbjegnu negativne posljedice po zdravlje djece.

– Primijetio sam kod 25 djece da obuća nije adekvatna pa im je dodijeljena nova. U tom momentu sam vidio da učiteljica Hafife Tuzun obuva svoje čarape učenici čije su već bile mokre. To me se veoma dojmilo. Zabilježio sam taj trenutak, a učiteljica nije znala da sam snimio fotografije. Nakon njene dozvole objavio sam ih na društvenim mrežama, rekao je Dželen.