Učenici za Dan državnosti Bosne i Hercegovine priređuju performans

Škole će zajednički organizirati performans i kulturno-umjetnički program posvećen Danu državnosti Bosne i Hercegovine.


Foto: Školski.ba / Envato

U petak, 24.11.2023. godine u svim školama u TK svečano će se obilježiti Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Osim toga, u svim lokalnim sredinama više škola će zajednički organizirati performans i kulturno-umjetnički program posvećen Danu državnosti Bosne i Hercegovine i 80-toj godišnjici obnove bosanskohercegovačke državnosti. Određene aktivnosti planirane su na otvorenom, ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali.

Pregled obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine:

TUZLA: Na Trgu slobode sa početkom u 11 sati, trinaest tuzlanskih osnovnih i srednjih škola zajednički organiziraju učenički performans, uz prigodan kulturno-umjetnički program, uz učešće 2000 osnovaca i srednjoškolaca.

GRAČANICA: Učenici osnovnih i srednjih škola iz Gračanice u 11 sati okupljaju se na platou Osnovne muzičke škole Gračanica, a kulturno-umjetnički program povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine organizirat će se u koncertnoj sali škole. Škole će učestvovati u programu koju organizuje Grad Gračanica sa početkom u 16,00 sati.

GRADAČAC: Na Trgu Alije Izetbegović u 13 sati učenici osnovnih i srednjih škola priredit će peformans posvećen Danu državnosti Bosne i Hercegovine.

ČELIĆ: Zajednički program učenika osnovne i srednje škole biće organizovan na šetalištu ispred škole sa početkom u 11 sati uz prigodan kulturno-zabavni program.

LUKAVAC: Okupljanje oko 500 učenika osnovnih i srednjih škola iz Lukavac planiran je u 11 sati na gradskom trgu, gdje će upriličiti prigodan program posvećen Danu državnosti Bosne i Hercegovine.

SREBRENIK: Učenici osnovnih iz srednjih škola iz Srebrenika organizuju performans na gradskom trgu u 11 sati, a zatim i Svečanu akademiju uz bogat kulturno-umjetnički program u Domu kulture sa početkom u 11,30 sati.

BANOVIĆI: Osnovne i srednje škole su uskladile protokol obilježavanja Dana državnosti u skladu sa protokolom Općine Banovići. U 13,30 sati planiran je defilej učenika prema gradskom trgu, a zatim defilej nastavlja prema BKC-u Banovići. U 14 sati učenici nastupaju na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća, a u 15 sati planirana je učenička priredba posvećena Danu državnosti Bosne i Hercegovine u Velikoj sali BKC-a Banovići.

ŽIVINICE: Osnovne i srednje škole u saradnji sa gradskom upravom organiziraju defilej u 10 sati prema gradskom spomeniku, a zatim defilej nastavlja prema BKC-u Živinice. Kulturno-umjetnički program učenici će prirediti na platou ili u sali BKC Živinice sa početkom u 11 sati (u zavisnosti od vremenskih prilika).

KALESIJA: Učenici osnovne i srednje škole priredit će zajednički performans posvećen Danu državnosti Bosne i Hercegovine ispred zgrade Općine sa početkom u 11 sati.

TEOČAK: Svečana priredba učenika osnovne i srednje škole organizirat će se u školskoj sportskoj sali sa početkom u 11 sati.

SAPNA: Učenička priredba učenika osnovne i srednje škole u školskoj fiskulturnoj sali sa početkom u 11 sati.

KLADANJ: Osnovna i srednja škola iz Kladnja zajednički organiziraju pripredbu povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Domu kulture Kladanj sa početkom u 11 sati.

Iz ministarstva su pozvali građane da se priključe obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine.