Učenici sade masline u školskom dvorištu

Ovo je jedna od prvih akcija pokrenuta na inicijativu učenika, a podržana je od strane rukovodstva škole.


Foto: Nezavisne

Učenici Osnovne škole “Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški” počinju sadnju maslina oko školskog dvorišta, a akciju je podržalo i rukovodstvo škole sa direktorom Miloradom Nadaždinom na čelu.

 – Inicijativa je potekla od Savjeta učenika, a nastavno osoblje ju je sa oduševljenjem prihvatilo i već je mehanizacija počela da ravna prostor iznad parkinga, gdje će uslijediti kopanje rupa i sadnja, kaže Nadaždin.

Napominjući da se sa nestrpljenjem očekuje i sama sadnja, kada će svi razredi da izađu i posade svoje sadnice, on dodaje da je ovo jedna od prvih akcija pokrenuta na inicijativu učenika, a podržana od strane rukovodstva škole, što ih posebno raduje, pišu Nezavisne.

Prema njegovim riječima, planirano je i da se uredi i betonira prostor kod novog ulaza u Sportsku dvoranu sa zapadne strane, prema sportskom terenu, koji je trenutno neuslovan.

I taj dio je, dodaje on, poravnat bagerom, pa se u narednih desetak dana očekuje i betoniranje, te će se na taj način, osim prostora za igru, dobiti i adekvatan prostor na kojem bi trebalo da bude saobraćajni poligon.