Učenici iz Tuzle otputovali u SAD na izuzetan program za mlade

Lejla Lamija i Adi su izuzetno odgovorni učenici koji sva stečena znanja rado praktično primjenjuju.


Foto: Radio Kameleon

Lejla Lamija Mešanović i Adi Atlić, učenici trećeg razreda Savremene- umjetničke škole u Tuzli otputovali su u Čikago.

 – Lejla Lamija Mešanović i Adi Atlić su se u ime škole prijavili na javni poziv Američke ambasade u Bosni i Hercegovini i nakon izuzetno velike i teške selekcije, zadovoljili kriterij programa i dobili priliku da budu učesnici “Youth Leadership program and Teacher proffesional development program” koji podrazumijeva program razvoja vještina liderstva za učenike i profesionalno usavršavanje nastavnika, rekli su iz “Savremeno – umjetnička škole” u Tuzli za Radio Kameleon.

Istakli su da njihovi učenici imaju punu podršku školskog osoblja.

 – Drago nam je da se to prepoznaje u zajednici i da su učenici do sada bili učesnici više od 30 regionalnih projekata i partnerstava, s posebnim akcentom na značajan program razmjene i boravka učenika u SAD, naglasili su.

Kako kažu, vjeruju da će Lejla i Adi pri povratku iz SAD ispuniti očekivanja i biti pozitivan primjer u zajednici.

 – Lejla Lamija i Adi su izuzetno odgovorni učenici koji sva stečena znanja rado praktično primjenjuju. Po povratku iz SAD učenici će uz podršku ambasade realizovati društveno – odgovorni projekat u koji će uključiti ostale učenike i mlade u Tuzli i Tuzlanskom kantonu. Koncept njihovog projekta nastat će kao rezultat programa boravka u SAD, ali i uočenih problema u zajednici. Svi naši profesori, učenici i roditelji će im pružiti neizmjernu podršku i pomoć, zaključili su.