Učenici i radnici škole u BiH prikupili više od 5.000 KM pomoći za Tursku i Siriju

"Sretni smo što smo uspjeli pomoći."


Foto: Envato
Foto: Envato

Učenici i učitelji područne Osnovne škole “Mula Mustafa Bašeskija” u Kaknju uspješno su realizovali akciju prikupljanja novčane pomoći narodu Turske i Sirije te su uplatili 5.176 KM.

Ovo je rezultat trodnevne aktivnosti male škole kod Kaknja u kojoj su učenici i radnici škole pokrenuli akciju prikupljanja novčane pomoći kako bi pomogli narodu Turske i Sirije koji je pretrpio zemljotres prije više od deset dana.

U razgovoru za Klix.ba. učitelj Enver Šljivo je kazao da je ovo bila samo jedna aktivnost te da će u narednom periodu u skladu s mogućnostima realizovati još neke aktivnosti kako bi pomogli koliko mogu.

 – Osim prikupljanja novčane pomoći, djeca i roditelji su učestvovali i akcijama prikupljanja materijalnih sredstava koja su donosili do kule u centru Kaknja nakon čega je sve to poslano u zemljotresom pogođena područja. Sretan sam što su djeca prihvatila ovu akciju i odazvali se u velikom broju. U njihovim očima sam odmah nakon predlaganja ove inicijative vidio empatiju i želju da pomogne ko koliko može, kazao je Šljivo.

Dodao je da su se djeca stavila u ulogu naroda Turske i Sirije te da su u dovoljnoj mjeri shvatili kroz šta ti ljudi prolaze, šta su sve izgubili te da su već sutradan donijeli novac koji su možda izdvojili i od svojih užina.

 – Sretni smo što smo uspjeli pomoći, zaključio je Šljivo.