Učenica o masakru u Beogradu: Legla sam preko dva naša druga kako bi pomislio da sam i ja mrtva

Učenik Kosta Kecmanović je nakon pucnjave pokušao da pobjegne, ali ga je policija ubrzo privela.


Naoružani 14-godišnjak jutros je oko 8 sati upao u osnovnu školu u centru Beograda i počeo pucati, a prema najnovijim informacijama ubijeno je najmanje osmero učenika i jedan uposlenik škole.

Učenica koja je svjedočila o stravičnoj pucnjavi u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na beogradskom Vračaru, kazala je da je legla na prijatelje u trenutku napada.

 – Krenuo je nasumično da puca, u rukama je držao dva šaržera, legla sam preko dva naša druga kako bi pomislio da sam i ja mrtva, ispričala je učenica za Novu.rs.

Ona je navela da je vidjela svog mrtvog prijatelja, nakon što je napadač izašao iz učionice.

 – Izašao je iz učionice, čuli su se pucnji i dalje. Kada sam ustala, vidjela sam mrtvog Dragančeta, rekla je djevojčica koja je otkrila da je naoružani dječak išao s njom u razred.

Naoružani učenik sedmog razreda upao je na sat historije, otvorio vatru i ubio najmanje osmoro ljudi. Učiteljici se bore za život, javljaju srpski mediji.

Učenik Kosta Kecmanović je nakon pucnjave pokušao da pobjegne, ali ga je policija ubrzo privela.

Podsjećamo, portal televizije Nova piše da je, prema evidenciji škole, Kecmanović važio za primjernog đaka, učestvovao je na mnogim školskim takmičenjima, a prošle godine je osvojio treće mjesto na takmičenju iz historije.

Prema još nepotvrđenim informacija, prilikom pucnjave ranio je najmanje 15 učenika. Danas je cijeli krvavi pir počeo upravo zbog njegovog bijesa prema nastavnici historije.

Kosta Kecmanović je više puta učestvovao na takmičenjima iz matematike i dobijao pohvale. Prošle godine osvojio je i treće mjesto na opštinskom takmičenju iz historije.