Učenica iz BiH druga na prestižnom takmičenju u Parizu

Takmičenje je ove godine okupilo više od 300 takmičara iz cijelog svijeta.


Učenica drugog razreda Osnovne muzičke škole “Vojin Komadina“ iz Zvornika Leontina Maunaga osvojila je drugo mjesto na prestižnom međunarodnom takmičenju koje se održava u Parizu, a koje je ove godine okupilo više od 300 takmičara iz cijelog svijeta.

Kako su saopštili u školi, poziv na ovo prestižno takmičenje dobila je nastavnica OMŠ “Vojin Komadina” Tijana Ljubičić i rado se odazvala pozivu, te je tako talentovana Leontina, sa roditenjima i nastavnicom stigla do Pariza i postigla zaista sjajan rezultat.

 – Na takmičenju je bilo više od 300 kandidata, a nagrade su dodjeljivane bez bodova samo kao prva, druga i treća nagrada. Naša Leontina, predstavila je svoj rad, trud i zalaganje kako njeno, tako i njene nastavnice Tijane i osvojila je drugu nagradu, odmah iza učesnika iz Južne Koreje. Naravno, Leontina sve ovo ne bi postigla bez podrške svoje porodice i roditelja koji joj kao i nastavnica daju veliki vetar u leđa, navela je za “Info Birač” Leontinina majka Jelica.

Prema riječima profesorice Ljubičić, međunarodnim žirijem predsjedavao je renomirani pijanista Igor Lazko.

 – Nakon dvije godine bez mogućnosti da okupi virtuozne instrumentaliste iz cijelog svijeta, direktor Slovenskog muzičkog konzervatorijuma, u Parizu, od 22. do 30. aprila ponovo je dočekao izuzetne violiniste i pijaniste. Ove godine dva takmičenja koja imaju veliku međunarodnu reputaciju od osnivanja, Međunarodno pijanističko takmičenja ‘Nikolaj Rubinštajn’ i Međunarodno takmičenja violine – violončela – kontrabasa ‘Aleksandar Glazunov’, postali su jedno. Po prvi put okupljeni oko jednog datuma, ovaj jedinstveni susret predstavlja prelijepu muzičku razmjenu između kandidata, svih generacija iz više od 25 različitih nacija. Leontina je zaista bila odlična te joj želimo još mnogo uspjeha u daljem radu, rekla je Ljubičićeva.