U dvije područne škole u BiH nastava počela online

Zvono za početak drugog polugodišta izostalo je u dvije područne škole.


Foto: Envato
Foto: Envato

Učenici srednjih i osnovnih škola u RS-u su ponovo u školskim klupama. Počelo je drugo polugodište u školskoj 2022/23. godini. Obezbijeđeni su svi materijalni uslovi za nesmetano odvijanje nastavnog procesa. U Nevesinju zbog velikog snježnog pokrivača i neraščišćenih putnih pravaca u dvije područne škole nastava je počela online.

Zvono za početak drugog polugodišta izostalo je u dvije područne škole u mjestu Biograd i Bežđeđe u opštini Nevesinje. Za desetak učenika nastava je online. U toku je raščišćavanje putne komunikacije, kako bi se što prije, redovan nastavni proces uspostavio.

– Mehanizacija je na terenu i vrši se čišćenje puteva te se očekujemo da će se već sutra i u tim područjima ići redovno na nastavu. Grijanje je uspostavljeno i već smo počeli grijati prostorije da bi jutros bilo toplo u svim školama, istakla je Mara Šaran direktor OŠ “Risto Proroković” Nevesinje.

Tople učionice su dočekale većinu učenika u RS-u. Obezbijeđeni su svi materijalni uslovi za nesmetano odvijanje nastavnog proces, a Vlada je obezbjedila i dodatna sredstva za grijanje.

– Prije svega želim svim učenicima i zaposlenim da poželim srećan početak drugog polugodišta u cijeloj Republici Srpskoj. Grijanje je na zadovoljavajućem nivou i zahvalio bih se Ministarstvu koje je obezbijedilo dodatna sredstav na kraju prvog polugodišta, tako da nijedna škola nema problem, kaže Milorad Nadaždin predsjednik aktiva direktora osnovnih škola za regiju Istočne Hercegovine.

Nataša Cvijanović, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje dodala je da je potrebno kontinuirano ulaganje.