U Dječijem Domu “Bjelave” svečana atmosfera uoči Nove godine

Povodom predstojećih novogodišnjih praznika, predstavnici Ministrarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Azra Mulaomerović i Mesud Peljto posjetili su Dom za djecu bez roditeljskog staranja “Bjelave“ i tom prilikom uručili prigodne novogodišnje poklone za mališane.


U ustanovi ih je dočekala prava svečana atmosfera. Pripreme za najveseliji praznik traju već danima, organizuju se i održavaju priredbe i zabave za najmlađe, dok se najstariji štićenici Doma, u dogovoru sa odgajateljima, pripremaju se za proslavu Nove godine sa svojim vršnjacima izvan ustanove.

– Jučer smo ovdje organizovali novogodišnju pridredbu. Tom prilikom su naši mališani iz hora ‘Bjelavko’ pjevali pjesme i himnu Doma sa našim velikim prijateljem Senadom Bostandžićem. Danas ponovo pripremamo zabavu za najmlađe, te druženje sa Djeda Mrazom uz igrokaze i pjesmu, naveo je direktor Doma Saudin Đurđević.

Kako je istakao, zabavi će se pridružiti brojni prijatelji ove ustanove koji kontinuirano pristižu sa poklonima za djecu. U proteklih deset dana posjetili su ih predstavnici mnogih vladinih i nevladinih organizacija, učenici i predstavnici škola kako bi darovali mališane. Također, djeca su prisutvovala organiziranim dodjelama paketića van ustanove.

– Planiramo narednih dana organizirati u Sarajevu i druženje naših mališana sa mališanima iz dječijih domova „Maestral“ iz Hrvatske i „Bijela“ iz Crne Gore, kako bismo im i na taj uljepšali novogodišnje praznike, dodao je Đurđević.   Zahvalio je ovom prilikom resornom kantonalnom ministarstvu na tradiciji darivanja mališana.

Povodom predstojećih praznika, Ministarstvo za rad, socijlanu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS dodijelilo je i 20 prigodnih paketa za socijalno najugroženije članove Saveza udruženja penzionera Kantona Sarajevo.

(Školski.ba)