U četvrtak konačna odluka o modelu odvijanja nastave u Sarajevu

Prema ranijim najavama, đaci u Sarajevu od septembra bi u školu mogli ići svaki drugi dan.


Foto: Envato
Foto: Envato

Iako je iz Vlade Kantona Sarajevo za danas najavljivana odluka o modelu odvijanja nastave u novoj školskoj godini, roditelji i đaci na takvu informaciju sačekat će do četvrtka.

Kako saznaje Klix, sastanak Vlade i Kriznog štaba na kojem će, između, ostalog, biti vođena rasprava i o načinu povratka djece u školske klupe, zakazan je za sutra.

Nakon toga, u srijedu je planiran radno-konsultativni sastanak ministice odgoja i obrazovanja Naide Hota-Muminović s direktorima osnovnih i srednjih škola, predstavnicima Sindikata i Vijeća roditelja, te se odluča očekuje tek u četvrtak popodne.

Prema ranijim najavama, đaci u Sarajevu od septembra bi u školu mogli ići svaki drugi dan. Jedne sedmice nastavu bi pohađali ponedjeljkom, srijedom i petkom, a sljedeće utorkom i četvrkom. U onim danima u kojima ostaju kući nastavu bi pratili uživo putem videopoziva.

Na taj način bi se odustalo od prakse iz prošle godine prema kojoj su đaci sedam dana išli u školu, a sedam nastavu pratili online. Takva praksa se nije pokazala efikasnom, jer se gubio kontinuitet u obrazovnom procesu.