Tužne vijesti iz BiH: Preminula 11-godišnja učenica, oglasili se iz škole

"Molim Boga da se smiluje njenoj plemenitoj duši, a da roditeljima, njenim školskim drugovima i nastavnicima olakša bol..."


Jedanaestogodišnja učenica Osnovne škole “Vitovlje” kod Travnika Azra Mehić preminula je usljed iznenadne bolesti.

Tim povodom škola se oglasila saopćenjem koje je na društvenim mrežama prenijela i MZ Vitovlje – Travnik.

 – S neizmjernim bolom obavještavamo roditelje i učenike naše škole da nas je jučer 10.3. 2023. godine uslijed iznenadne bolesti napustila naša draga učenica Mehić Azra. Molim Boga da se smiluje njenoj plemenitoj duši, a da roditeljima, njenim školskim drugovima i nastavnicima olakša bol zbog gubitka člana porodice i člana školske zajednice.
Upravni odbor i direktorica škole se stavljaju na raspolaganje porodici Mehić za svaku vrstu pomoći i podrške, te obaviještavamo javnost da je Upravni odbor na sinoć održanoj vanrednoj sjednici donio Odluku da se ponedjeljak 13.3.2023. godine proglasi Danom žalosti u OŠ “Vitovlje”. Tim povodom nastavni čaš će biti skraćen na 30 minuta, a knjiga žalosti će biti postavljena u prostorijama škole od 8 do 15 sati. Odlukom Upravnog odbora odgađaju se sve kulturno-sportske aktivnosti u školi i sve aktivnosti škole će biti podrđene Danu žalosti. O terminu organizacije ukopa naše učenice ćemo Vas naknadno informisati, navodi se u saopćenju, prenosi Hayat.