Tinejdžer izgubio više od 45 kg zahvaljujući svakodnevnoj šetnji do škole

Osamnaestogodišnji Michael Watson je prije dvije godine zapao u kolotečinu i za veoma brzo vrijeme dosegao je težinu od 152 kilograma. Kako je izjavio za CNN, njegovo samopouzdanje je bilo na nuli. No Watson je odlučio da se pokrene pa je svakoga dana išao u školu i vraćao se kući pješice.


Fotorech / Pixabay

Za to mu je bilo potrebno nekih 20-ak minuta, a odlučio je napraviti i neke promjene u prehrani.

Budući da mu je krajem mjeseca matura, odlučio je smršati još sedam kilograma. Kaže kako je u svom cilju bio uporan, šetao je do škole i po kiši i snijegu. Prijelomni trenutak za promjenu bio je kada mu je kolega iz razreda rekao da ima nešto na bradi, kada je protrljao bradu dječak mu je kazao: “Ne na toj, nego na drugoj bradi”, prenosi klix.ba.

Ovo ismijavanje Watson je teško podnio, ali ga je potaknulo da šeta. Čak i kada bi mu bilo dosta svega, nije odustajao. Zaboravio je čak i vrijeme kada mu dolazi autobus. U danima kada bi padala kiša ljudi su ga u autima zaustavljali i pitali treba li vožnju. Michael je odbijao. Osim šetnje, obavezao se i na dijetu pa je izbjegavao brzu hranu.

Kazao je i kako mu nije bilo lako biti konstantno na dijeti ali da su ga rezultati podsticali da stigne do cilja. Dječak koji se plašio približiti djevojčicama sada kaže da je pun samopouzdanja. Nakon gubitka težine više nema problema pitati djevojke za sastanak.

Terrance Jones, diplomirana trenerica iz njegove škole, kazala je kako je Watsonova priča zadivila mnoge.

To je primjer hrabrog razvoja ličnosti koji je rijetkost za srednjoškolca. Mikeova odluka da živi zdraviji način života zauvijek će mi ostati u pamćenju, rekla je Jones.

Jones je dodala i kako je Michaelova priča inspiracija za mnoge učenike koji imaju problema s težinom.

(Školski.ba)