Test opažanja: Pronađite lisicu sa plavim očima

Možete li pronaći jedinu lisicu sa plavim očima?


Baš kao i naši mišići, i naš mozak treba trenirati i održavati ga u dobroj formi. I naravno, jedan od najboljih načina za to je redovno testiranje naših sposobnosti posmatranja.

Dobra strana zagonetki i mozgalica

Osim što je izvor zabave, rješavanje mozgalica i zagonetki ima i brojne prednosti. Rješavanje zagonetki i mozgalica jača vezu između moždanih ćelija, što pomaže u poboljšanju memorije. Logičke igre treniraju vaš mozak da vidi različite pristupe problemima. I posljednje, ali ne najmanje važno, vizualne zagonetke pomažu u treningu vaših očnih mišića.

Za vas smo danas pripremili jednu zanimljivu mozgalicu.

Zanimljiva mozgalica izazvala je igrače da pokušaju pronaći lisicu s plavim očima, jedino slatko stvorenje sa slike koje nema smeđe oči.

Kako piše The Sun, iako zvuči lako, mnoge je razljutilo što lisicu nisu našli u zadanom vremenu; za manje od 25 sekundi. Prema kreatorima mozgalice iz Book an Eye Test, u prosjeku je potrebna 1 minuta i 13 sekundi. Međutim, jedan je igrač uspio pronaći jedinstvenu lisicu u samo 25 sekundi pa ćete, ako jenađete za još manje, postaviti novi rekord.

Vidite li lisicu?

Rješenje pogledajte na sljedećoj stranici.