Svi učenici iz BiH osvojili medalje na Evropskoj geografskoj olimpijadi u Beogradu

Nedavno je u Beogradu održana Evropska geografska olimpijada, a učenici iz Bosne i Hercegovine, kojih je bilo u više kategorija, ostvarili su zapažene rezultate osvojivši medalje kao nagradu za znanje.


U kategoriji juniora, učenica Sofija Savić osvojila je bronzanu medalju, dok je Imran Tabaković također osvojio bronzanu medalju u kategoriji seniora.

U konkurenciji seniora, naš tim u sastavu Imran Tabaković, Amer Hadžić, Nejra Hajrić i Faris Hodžić osvojio je treće mjesto u takmičenju poster prezentacija.

Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo za odgoj i obrazovanje u potpunosti su finansijski podržali putovanje učenika Kantona Sarajevo i tim lidera/koordinatora za geografsko natjecanje profesora Seada Srne na olimpijadu.

– Čestitamo učenicima, liderima ekipa, nastavnicima koji su radili sa učenicima i roditeljima. Ovo su većinom učenici osnovnih škola i prvog razreda srednje škole, te smo sigurni da će tim Bosne i Hercegovine i u narednim godinama nizati uspjehe, rekla je ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović.

Prošle godine naši izvrsni učenici su u Parizu osvojili “srebrnu medalju” iz geografije – prvu u historiji BiH na svjetskim olimpijadama.