Supružnici iz Bugojna stipendiraju dječaka koji je ostao sam

Jako lijepa gesta koja će potaknuti i druge da slijede ovaj primjer.


Foto: Crna-hronika.info

Firma Projektovanje IN d.o.o. danas je potpisala ugovor o stipendiranju sa Muamerom Jusufspahićem i njegovom tetkom Kadirom Zec.

Dakle, potpisan je ugovor o stipendiranju sa dječakom koji je rano ostao bez majke i oca.

 – Odlučili smo da ga stipendiramo jednu godinu dana u mjesečnom iznosu od 100,00 KM te će nastavak stipendije zavisiti od uspjeha dječaka. Smatramo da mu je potrebna motivacija i ljubav prema školi kako bi mogao uspjeti u životu, i izboriti se sa životnim poteškoćama koje su ga zadesile, navode iz firme projektovanje IN d.o.o. supružnici Šemsa i Faruk Brkić.

Jako lijepa gesta koja će potaknuti i druge da slijede ovaj primjer supružnika Brkić iz Bugojna.

Glavni imam Kemal ef. Tokmić, predsjednik Medžlisa Muhamed Basara i imam džemata Zanesovići Kasim ef. Zukić danas su ispred MIZ Bugojno posjetili Jusufspahić Muamera kako bi pružili materijalnu i moralnu podršku u teškoj situaciji koja je zadesila ovog mladića.

Muamer će potpisati ugovor o stipendiji sa Medžlisom Bugojno na godinu dana, a u razgovoru je ponuđeno besplatno školovanje i prijem od strane Uprave Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku i Uprave Reis Ibrahim ef. Maglajlić medrese u Banja Luci.

 – Molimo Allaha dž.š da podari snage i sabura Muameru da prevaziđe ovo iskušenje i da nagradi sve dobre ljude koji su se stavili na raspolaganje i uključili u akciju pomoći Muameru, napisali su na Facebook stranici Medžlis Islamske zajednice Bugojno.